Klaus Iohannis: „Sunt îndeplinite condițiile pentru convocarea noului Parlament”

Publicat: 14 12. 2020, 18:10
Actualizat: 06 04. 2021, 15:17

This browser does not support the video element.

Președintele României, Klaus Iohannis, a susținut luni de la ora 18.00, la Palatul Cotroceni, o declarație de presă. În cadrul adresării sale, șeful statului a declarat că a avut o primă rundă de consultări cu partidele care vor fi reprezentate în noul Parlament, dar că astăzi nu sunt încă întrunite condițiile pentru desemnarea unui candidat pentru a forma un nou guvern.

Declarația președintelui Klaus Iohannis

„Am avut astăzi o primă rundă de consultări cu formațiunile care vor fi reprezentate în noul Parlament, care se va constitui în urma alegerilor parlamentare.

Această primă rundă de consultări a dus la un schimb de opinii bun între reprezentanții acestor formațiuni și mine, însă pot să spun că astăzi nu sunt încă întrunite condițiile pentru desemnarea unui candidat pentru a forma un nou Guvern.

Am primit astăzi chiar câteva propuneri, însă cred că este nevoie de cel puțin încă o rundă de consultări până când lucrurile se cristalizează.

Având în vedere că Biroul Electoral Central a comunicat rezultatele finale ale alegerilor parlamentare, acum sunt îndeplinite condițiile pentru convocarea noului Parlament și pot să vă informez că intenționez să convoc noul Parlament pentru data de 21 decembrie – săptămâna viitoare, luni, se va constitui noul Parlament.

Vă mulțumesc!”- a spus președintele Klaus Iohannis