Krichbaum, lider în Bundestag: „Suntem martorii unei fraude; e incredibil pentru o țară membră a UE”

Publicat: 16 11. 2014, 20:54
Actualizat: 17 11. 2014, 02:14

„Ce se întâmplă este incredibil mai ales pentru o țară care este membră a Uniunii Europene. Sunt mâhnit și indignat în același timp și cred că domnul Ponta, care este premier, este responsabil de asta și trebuie să demisioneze”, a declarat Gunther Krichbaum, președintele Comisiei pentru Afaceri Europene din Bundestag, la secția de vot de la ICR Londra, potrivit unui filmuleț postat pe contul de Facebook al Monicăi Macovei, în care acesta stă de vorbă cu europarlamentarul român și cu alegători care stau la coadă.

„Un premier care poartă responsabilitatea pentru ceea ce se întâmplă aici (…) cum poate deveni președinte? Este inaceptabil”, a spus parlamentarul german.

„Aici suntem martorii unei fraude reale. Este o fraudă ceea ce se întâmplă. Deja s-a produs frauda”, a mai spus Krichbaum.

„Fiecare cetățean care vrea să voteze trebuie să aibă acest drept (….) Așa ceva nu poate fi acceptat, noi în Germania vom observa foarte, foarte atent ceea ce se întâmplă”, a declarat președintele Comisiei pentru Afaceri Europene din Bundestag.

Mii de oameni așteaptă să voteze la secțiile din Germania, Marea Britanie, R. Moldova, Franța, Spania, Italia sau Belgia.

Cătălina Mihai, catalina.mihai@mediafax.ro