Kuleba: „Rusia dă dovadă de slăbiciune. Tot ce îi rămâne acum este să scuipe ameninţări împotriva altor state”

Publicat: 25 06. 2022, 17:55
Actualizat: 25 06. 2022, 17:57
Dmitro Kuleba / Sursă Foto: Profimedia

Ministrul de externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba, a declarat sâmbătă că, prin condamnarea candidaturilor Ucrainei şi Republicii Moldova la UE, Rusia arată că este slabă.

„Tot ce îi rămâne Rusiei este să scuipe ameninţări împotriva altor state, după decenii de politici ratate bazate pe agresiune, constrângere şi lipsă de respect. Asta nu face altceva decât să arate slăbiciunea Rusiei”, a scris pe Twitter Dmitro Kuleba.

„Suntem alături de poporul şi guvernul Moldovei prietene în faţa ameninţărilor reînnoite din partea Moscovei”, a adăugat șeful diplomației de la Kiev, citat de AFP.

Purtătoarea de cuvânt a ministerului rus de externe, Maria Zaharova, criticase vineri decizia Uniunii Europene de a acorda Ucrainei şi Republicii Moldova statutul de candidate la aderare. „Asta confirmă că se continuă activ o acaparare geopolitică a spaţiului Comunităţii Statelor Independente (foste sovietice – n. red.) pentru a limita Rusia”, a declarat acesta.

Aceasta a mai spus că Bruxelles-ul foloseşte „metode de şantaj politic şi economic” asupra ţărilor candidate, pentru a impune „sancţiuni nelegitime” împotriva Moscovei, iar obiectivul UE este „de a stabili cu regiunile din vecinătatea sa relaţii bazate pe principiul stăpân-sclav”.