La cules de melci într-o instituție publică. Cum și-a motivat un tânăr gestul care i-a adus o amendă de sute de lei

Publicat: 26 04. 2016, 15:33

Potrivit unui comunicat transmis, marți, de Inspectoratul de Jandarmi Județean Alba, un tânăr de 21 de ani din Alba Iulia a intrat, luni, în perimetrul unei instituții publice din Cetatea Alba Carolina.

„Crezând inițial că acesta a intrat cu intenția de a sustrage bunuri materiale, conducerea unității a solicitat intervenția forțelor de ordine, iar un echipaj de Jandarmerie a intervenit de urgență și l-a prins pe intrus. Identificat ca fiind Cristian N. ( 21 de ani ), acesta le-a relatat jandarmilor că motivul pentru care a pătruns ilegal în perimetrul semnalizat corespunzător nu a fost acela de a fura, ci de a aduna melci. Conform propriilor spuse, dorea de mult să-i gătească prietenei o delicatesă culinară, iar când a trecut pe lângă gardul respectivei instituții și a văzut melcii i-a venit ideea să prepare o rețetă bazată pe aceștia”, arată IJJ Alba.

Jandarmii l-au informat pe tânăr că fapta sa constituie contravenție și, în conformitate cu prevederile legale, pentru „pătrunderea, cu încălcarea normelor legale de acces, în sediile (…) instituțiilor publice”, a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 500 lei.