La dezbaterea bugetului, ministrul Muncii a ieșit să dea un telefon. Motivul pentru care Ana Costea se grăbea

Publicat: 11 12. 2015, 13:12
Actualizat: 11 12. 2015, 15:15

După votarea bugetului Ministerului Muncii, Comisiile reunite au luat în discuție bugetul Consiliului Economic și Social și bugetul Ministerului pentru Consultare Publică și Dialog Civic.

Ministrul Muncii, Ana Costea, le-a cerut parlamentarilor să se voteze mai întâi bugetul asigurărilor sociale, pentru care era necesară și prezența sa, spunându-le că trebuie să ajungă la Cotroceni, unde a fost convocată de către președintele Klaus Iohannis.

Comisiile reunite au refuzat să schimbe ordinea votului pe bugete, așa cum a cerut Ana Costea, iar aceasta a rămas în continuare, dar a ieșit din sală imediat după votul asupra bugetului asigurărilor sociale.

Unul dintre parlamentari i-a făcut observație ministrului că nu are respect pentru instituția Parlamentului atât timp cât se grăbește să ajungă la președinte și i-a mai reproșat că bugetul asigurărilor sociale de stat a fost prezentat de președintele Casei Naționale de Pensii, și nu de ea.

În replică, ministrul Ana Costea i-a spus că în timpul votului pentru bugetul CES și Ministerul pentru Consultare Publică și Dialog Civic a ieșit din sală tocmai pentru a suna la Cotroceni și pentru a anunța că nu va putea pleca înainte de finalizarea votului, iar în ceea ce privește prezentarea bugetului asigurărilor sociale, Ana Costea a explicat că nu vrea ca doar ea să asigure vizibilitatea Ministerului Muncii și că i se pare normal ca președintele Casei Naționale de Pensii să prezinte acest buget atât timp cât ea l-a lucrat.

Imediat după finalizarea votului, ministrul Ana Costea a plecat fără să facă vreo declarație, precizând din nouă trebuie să ajungă la Cotroceni.

Bugetul Ministerului Muncii a fost avizat în unanimitate, nefiind aprobat niciunul din cele șapte amendamente, același lucru fiind valabil și în cazul bugetului asigurărilor sociale de stat.