La un an de la transplant, Cristi Minculescu e în Germania pentru un control medical de rutină

Publicat: 16 02. 2012, 10:05
Actualizat: 21 02. 2012, 17:59
Solistul trupei Iris, Cristi Minculescu e în Germania, la clinica din Regensburg unde a suferit o operație de transplant hepatic, în martie anul trecut, pentru un control medical de rutină, conform colegului de formație al acestuia, Nelu Dumitrescu.

Solistul trupei Iris, Cristi Minculescu e în Germania, laclinica din Regensburg unde a suferit o operație de transplanthepatic, în martie anul trecut, pentru un control medical derutină, conform colegului de formație al acestuia, Nelu Dumitrescu.Potrivit lui Nelu Dumitrescu, respectivul control medical, care vaavea loc la Spitalul Universitar din Regensburg și va dura osăptămână, era planificat de mai mult timp.

Minculescu a fost supus, pe 24 martie 2009, unui transplanthepatic la o clinică din Germania, donatorul fiind chiar soția sa,Rodica. De la acel moment, el a mai suferit două intervențiichirurgicale. În vârstă de 50 de ani, artistul suferă de o boalăereditară, polichistică hepato-renală, moștenită de la tatăl său.Această boală se caracterizează prin apariția în ficat și rinichi aunor chisturi, care evoluează și pot duce la afectarea funcțiilororganelor.