„Lassie” din viața reală. Un câine a alertat Poliția de accidentul în care a fost implicat stăpânul său

Publicat: 05 01. 2022, 12:04
Sursă foto: hepper.com

Un câine din New Hampshire a devenit erou după ce a condus poliția la locul accidentului în care a fost implicat stăpânul său, care era grav rănit, scrie France24.

Câinele de un an, Tinsley, de rasă Shiloh Shepherd, fost zărit alergând luni seara pe o autostradă de la granița New Hampshire cu Vermont, ceea ce i-a determinat pe șoferii din trafic să alerteze patrula de autostradă.

Când polițiștii au zărit câinele și au încercat să-l prindă, Tinsley a continuat să alerge și i-a condus în Vermont, unde ofițerii au observat un gol în balustradă și au descoperit o camionetă grav avariată care se răsturnase.

Două persoane, dintre care una era proprietara lui Tinsley, fuseseră aruncate din vehicul și sufereau deja de hipotermie.

„Am realizat că Tinsley ne-a condus la locul accidentului”, a declarat poliția din New Hampshire într-o declarație pe pagina lor de Facebook.

„Polițiștii și-au dat seama că patrupedul vrea să le arate ceva pentru că tot încerca să scape de ei, dar nu a fugit complet”, a declarat ofițerul de poliție din New Hampshire, Daniel Baldassarre. „A fost un fel de „Urmează-mă. Urmează-mă”.

Polițiștii au făcut asta și, spre surprinderea lor, au găsit locul accidentului. „Este ca în serialul „Lassie”, în care oamenii sunt în suferință și câinele caută ajutor, pe care-l aduce exact acolo unde se află persoana rănită”, a spus Baldassarre.

Cât timp echipa de salvare a fost acolo, câinele „stătea acolo frumos și calm, chiar lângă stăpânul său”, a spus căpitanul Jack Hedges de la departamentul de pompieri Hartford.

Proprietarul câinelui, Cam Laundry, nu a fost grav rănit în accident și a spus că Tinsley va fi răsplătită cu o vânătoare pentru că a dat dovadă de asemenea inteligență și devotament. „Ea este micul meu înger păzitor. Este un miracol că a avut inteligența să acționeze așa cum a făcut”, a spus Laundry.