Laura Codruța Kovesi: „Procurorul general și procurorul șef al DNA trebuie aleși pe criterii de competență și de transparență, nu negociați în afara procedurilor legale”

Publicat: 11 07. 2012, 11:13
Actualizat: 11 07. 2012, 11:13

Procurorul general Laura Codruța Kovesi a declarat, la ieșirea din sediul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), că nu poate face comentarii publice privind probatoriul din dosarul DNA, însă este convinsă că acesta a fost administrat cu respectarea legii.

„Persoanele care sunt implicate beneficiază de prezumția de nevinovăție. Este important pentru toți procurorii din România, care în utlimii 6 ani au depus eforturi constante și consistente pentru a face din Ministerul Public o instituție care să funcționeze, să beneficieze de un procuror general și de un procuror șef al DNA aleși pe criterii de competență și de transparență, și nu negociate în alte părți și în afara procedurilor legale”, a spus Procurorul General.

„În măsura în care acuzațiile se dovedesc adevărate și nu constituie fapte penale, cred că este important să cerem revocarea acelor membri care nu-i reprezintă în mod corect pe procurori”, a mai declarat Kovesi.

Procurorul General a mai spus că există varianta excluderii din magistratură a celor doi procurori acuzați, dacă CSM va considera că acest lucru se impune, în măsura în care faptele lor se vor dovedi că nu sunt de natură penală.