Lăzăroiu nu vrea să danseze pe „muzica” lui Strauss

Lăzăroiu nu vrea să danseze  pe „muzica lui Strauss
Publicat: 23/04/2012, 19:19
Actualizat: 24/04/2012, 05:57

tranșant unei astfel de întrebări adresate de moderatoareaemisiunii difuzate pe France 2, el ieșind elegant din corzi: „Am uncap micuț și nu mă pot gândi la mai multe lucruri deodată”, aglumit el.
Lăzăroiu a afirmat că declarația oficialului FMI „n-a creat unconfort din punct de vedere al comunicării”. „În general, și noi amfost surprinși de această declarație”, a spus el. Consi-lierulprezidențial a precizat că există un text de scrisoare „agreat deautoritățile române cu FMI”, făcut public în urmă cu 10 zile, „careconține planul de restructurare având, ca piloni principali,reducerea salariilor bugetarilor cu 25% și a pensiilor cu 15%”.

„Au fost, cred, niște inexactități în declarațiile șefului FMI.Primul care trebuie spus este că propunerea, soluția cu care avenit FMI și care a fost discutată de Guvern, a fost următoarea:creșterea TVA de la 19% la 24%, creșterea cotei unice de la 16% la20% și reducerea sectorului bugetar cu 20%. Deci disponibilizări(…) Guvernul a venit cu cealaltă variantă, s-au discutat celedouă și au căzut ambele părți de acord asupra celei de a doua. S-acăzut de acord că o creștere a taxelor împovărează foarte multeconomia, sufocă sectorul privat și nu ne ajută să ieșim dinsituația în care suntem”, a spus Lăzăroiu.

Încercând să explice „ieșirea ciu-dată” a unei organizațiiconsiderate, în general, rece și tehnică, Lăzăroiu a fost de părerecă „probabil există și alte dedesubturi”. „Nu știu dacă e un faptde notorietate, dar directorul FMI, din câte știm noi,intenționează să candideze la președinția Franței, iar declarația afost făcută pe un post de televiziune francez. Cred că a fost maidegrabă adresată Franței, și era o declarație ușor ideologizată,mai apropiată de stânga, iar în context a folosit exemplulRomâniei”, a susținut Lăzăroiu.

Vlădescu și Boc contrazic și ei FMI

Ministrul de Finanțe, Sebastian Vlădescu, a susținut la rândulsău că FMI a propus, în mod constant, ajustarea cheltuielilorsalariale cu minimum 20%, majorarea TVA la 24% și a cotei unice la20%, măsuri care ar fi afectat întreaga populație, și că nuînțelege cum aceste impozite ar taxa mai mult doar persoanelebogate.

„Față de această opțiune, am ales să reducem cheltuielilebugetare fără a crește taxele, pentru că o impozitare suplimentarăa mediului de afaceri ar afecta șansele de reluare a creșteriieconomice. Am ales răul cel mai mic”, a completat premierulBoc.

Oficialii FMI, contrariați de faptul că Guvernul Boc încearcă săarunce pisica în curtea Fondului pentru măsurile dure pe careCabinetul ma-joritar PD-L e hotărât să le aplice, în ideea stopăriicreșterii deficitului bugetar, au dat o replică neașteptatăCabinetului de la București. Între al-tele, directorul generalDominique Strauss-Kahn a declarat la France 2 că FMI „a propusGuvernului majorarea impozitelor, în special pentru cei mai bogați,dar autoritățile din România au luat decizia tăierii salariilorfuncțio-narilor”.

„Guvernul român ne-a anunțat că una dintre propunerile saleprevede tăierea a 20 – 25% din salariile funcțio-narilor. Noi amspus că nu este necesară luarea acestei măsuri. Le-am spus: dacăvreți să faceți economii, măriți impozitele și mai ales impozitelepentru cei mai bogați. Guvernul a spus „nu” propunerii noastre,atenționându-ne: noi suntem cei care decidem. Și acesta esteadevărul – Guvernul decide întotdeauna, nu FMI. Noi arătăm doarcare este situația și drumul de urmat. Guvernul propune măsurile,iar în acest caz, Guvernul român le-a ales”, a declaratStrauss-Kahn, potrivit postului citat.

Totodată, Strauss-Kahn a lăsat să se înțeleagă că FMI a propusGuvernului de la București să renunțe la cota unică și să treacă laimpozitare progresivă, cu taxe mai înalte pentru populația cuvenituri mai mari.
„România este într-o situație mai dificilă decât credeam și decât ocredea chiar și ea. Noi am spus: în aceste condiții vom accepta cadeficitul bugetar pe care l-am convenit să fie puțin mai mare,pentru că în felul acesta vom susține creșterea economică. Totuși,situația s-a degradat mai mult decât am crezut și ca urmare amcerut noi măsuri”, a precizat Strauss.

Lăzăroiu: „A spus-o pentru Franța”

Vineri, la TVR1, consilierul prezi-dențial Sebastian Lăzăroiul-a contrazis pe directorul general al FMI, susținând că declarațialui Dominique Strauss-Kahn este „ușor ideologizată”, fiind făcută”mai degrabă pentru Franța”. Lăzăroiu a afirmat că actualul șef alFMI ar putea candida la președinția Franței, chiar dacă Strauss aevitat să răspundă … citește mai departe în paginaurmătoare

Calvar pentru o tânără. Ce a putut să păţească după 10 partide de sex într-un...
INCREDIBIL! Câți lei câștigă lunar un livrator de la Foodpanda
FOTO. Alina Pușcaș, în costum de baie! Cum arată trupul vedetei
Demența la bătrânețe poate fi prevenită, dacă urmezi 5 sfaturi simple
Anunț cutremurător! Medicul Valeriu Gheorghiță, adevărul despre efectele adverse ale dozei a treia de vaccin:
Kira Hagi, prezentatoare de știri! La ce post apare fiica lui Gică Hagi | VIDEO
Averea halucinantă a noului premier al României! 40.000 de euro pensie și venituri grotesc de...
Criza guvernamentală ucide oameni zilnic. Apelul medicilor: Depolitizaţi deciziile medicale şi haideţi să colaborăm
Cum să eviți impactul cu un animal care îți apare în fața mașinii. Sfaturile care...
BANCUL ZILEI – Două blonde fac nudism. La un moment dat apare un taur…
Vaccinarea anti-COVID a accelerat. Un epidemiolog a anunțat când vom atinge imunitatea de turmă în...
INCREDIBIL! Câți lei câștigă lunar un livrator de la Foodpanda
Un medic AVERTIZEAZĂ: acestea sunt cele mai PERICULOASE poziții AMOROASE. „Oamenii nu sunt făcuți să...
Când se întoarce frigul în România. Trebuie să ne pregătim deja hainele groase
VIDEO Dacia ca un MONSTRU bate orice BMW sau Mercedes la viteză. Cum arată bolidul...
Cristian Bîrcă și-a băgat încă o firmă în FALIMENT
Filmul din cariera lui pe care Brad Pitt ar vrea ca lumea să îl uite!
Marea noastră actriță A MURIT... Este doliu uriaș în lumea actorilor români
Bombă totală în televiziune! Este demisia momentului. Renunță la emisiune după 12 ani
Trecerea la ora de iarnă în 2021. Un mare pericol amenință milioane de români
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Pâinea noastră (scumpă) cea de toate zilele? România, producţie record de grâu în 2021