Legea grațierii face o nouă victimă: Adolescentă, BĂTUTĂ ȘI TUNSĂ cu foarfeca de oi de unchiul său, recidivist

Publicat: 14 07. 2018, 14:56

Potrivit anchetatorilor, în timp ce mergea pe ulița satului Rediu, adolescenta s-a întâlnit cu unchiul său, care a luat-o la bătaie din senin. După ce a lovit-o cu pumnii în piept și peste cap, a împins-o în curtea animalelor, unde, lângă un stâlp, i-a tăiat părul cu ajutorul unei foarfeci pentru tuns oile. Ca să nu fugă, individul continua să o lovească și să o amenințe că îi taie și o ureche. Apoi i-a tras un picior în fund și i-a spus: „Marș acasă, acu”! Du-te unde vrei, du-te la Poliție, că nu mai am treabă cu tine!”.

„Persoana vătămată a declarat că, în momentul în care au ajuns în dreptul locuinței părinților ei, a încercat să strige după ajutor, însă a fost împiedicată de către inculpat, care a lovit-o cu pumnii în zona feței și a amenințat-o în tot acest timp cu acte de violență”, povestesc procurorii ieșeni.

Polițișii au fost sesizați de sora fetei, care le-a descris oamenilor legii chinurile la care a fost supusă adolescenta.

Inițial, la audieri, individul nu și-a recunoscut faptele. Ulterior, acesta a declarat că era de datoria lui să-și disciplineze nepoata, deoarece „ar fi umblat aiurea prin sat”.

Fata a fost internată de urgență într-un centru de primire minori și inclusă într-un program de consiliere.

„Direcția Generală de Asistență Socială și pentru Protecția Copilului Iași a emis o fișă de evaluare psihologică, concluzionând că minora a fost victima unei agresiuni fizice și emoționale din partea unchiului patern, considerându-se necesară scoaterea copilului din mediul familial abuziv și includerea acestuia într-un program de consiliere specializat. În acest context, victima a fost internată în Centrul de primiri minori în regim de urgență”, a declarat Monica Palaghia, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.

Potrivit oficialului, unchiul fetei, Radu Corneliu Chiriac, în vârstă de 37 de ani, a fost trimis în judecată, fiind acuzat de violență în familie și amenințare. Potrivit anchetatorilor, individul a mai fost condamnat în trecut, pentru lovire și alte violențe și, respectiv, furt calificat și violare de domiciliu. Ultima sa condamnare a fost de nouă ani de închisoare, fiind liberat condiționat cu un rest de pedeapsă de 1.105 zile.