LEONHARD EULER, omul care a rezolvat problema podurilor din Konigsberg: „Pe aici nu se poate trece”. VIDEO

Publicat: 15 04. 2013, 12:52
Actualizat: 29 07. 2014, 17:34

LEONHARD EULER, unul dintre cei mai importanți matematicieni din istorie, este celebrat de Google printr-un Doodle, la 306 ani de la nașterea sa.

În Google Doodle-ul pentru LEONHARD EULER, pot fi observate mai multe simboluri inventate sau folosite de LEONHARD EULER de-a lungul carierei sale științifice. În partea din stânga jos a Google Doodle-ului pentru LEONHARD EULER, se observă un desen cu șapte poduri. Este vorba despre celebra problemă a celor șapte poduri din Konigsberg (Kaliningrad), pe care LEONHARD EULER a rezolvat-o.

Problema celor șapte poduri din Konigsberg presupune găsirea unui drum care să treacă prin toate cele șapte poduri o singură dată. LEONHARD EULER a fost cel care a demonstrat că nu există un astfel de drum, astfel că problema este imposibilă.

LEONHARD EULER a avut contribuții esențiale în toate ramurile matematicii, de la algebră, teoria numerelor și analiză la geometrie și trigonometrie, a „inventat” noțiunea de funcție matematică și a introdus notații ca „f(x)” pentru funcție, „e” pentru logaritm natural, „sigma” pentru sumă și „i” pentru unitatea imaginară. LEONHARD EULER a avut numeroase contribuții și la alte științe precum mecanică, astronomie și logică.

LEONHARD EULER, matematicianul care a „inventat” conceptul de funcție matematică, omagiat astăzi de Google printr-un Doodle. Contribuțiile lui LEONHARD EULER la matematică. VIDEO

LEONHARD EULER, omul care a revoluționat matematica, fizica, astronomia și logica, omagiat astăzi de Google. Cum a schimbat LEONHARD EULER științele exacte. VIDEO