Lider sindical: Creșterea salariilor angajaților din sănătate este o măsură pompieristică

Publicat: 19 08. 2015, 13:32
Actualizat: 29 03. 2019, 03:18

„Este o măsură pompieristică, care va crea haos, discriminare și reacții ferme din partea alor categorii din sectorul bugetar și va declansa o avalanșă de demersuri juridice împotriva Guvernului, a declarat președintele BNS, Dumitru Costin, în cadrul unei conferințe de presă.

Președintele BNS a mai declarat că sunt posibile acțiuni de protest atât în țară, cât și în Bucucurești, la sfârșitul lunii septembrie, începutul lunii octormbrie, care „să sancționeze haosul” salarizării din sistemul bugetar, întârzierea nejustificată a modificărilor din legislația muncii și a relațiilor industriale, precum și „excesiva simpatie pe care Guvuverul României o manifestă față de capital, în detrimentul lucratorilor”.

Dumitru Costin a mai spus că a lansat, la începutul săptămânii, tuturor partidelor politice o invitație la dialog, privind proiectul de Cod fiscal, afirmând că PSRo este primul partid care a răspuns invitației.

Premierul Victor Ponta a anunțat, marți, la finalul discuțiilor privind sectorul sanitar, că va fi adoptată o ordonanță de urgență pentru ședința Guvernului de săptămana viitoare privind majorarea de 25 la sută a salariilor pentru tot personalul sanitar, de la 1 octombrie.