Liderii opoziției britanice critică refuzul lui Gordon Brown de convocare a alegerilor anticipate

Publicat: 15 02. 2012, 10:33
Actualizat: 16 05. 2012, 02:06
Opoziția britanică și-a exprimat dezamăgirea față de refuzul premierului Gordon Brown de convocare a alegerilor anticipate, relatează BBC News online.

 

Opoziția britanică și-a exprimat dezamăgirea față de refuzul premierului Gordon Brown de convocare a alegerilor anticipate, relatează BBC News online.

Conservatorii cred că Brown se teme de recentele sondaje de opinie care arată că Partidul Laburist este devansat de cel conservator.

Liderul conservator David Cameron susține că Brown dă dovadă de "slăbiciune și nehotărâre", retrăgându-se "în mod umilitor".

"Partidul Laburist ne-a promis că Tony Blair va avea un mandat întreg, iar apoi vor fi alegeri. Tony Blair s-a retras și a venit Brown, care a facut speculații deliberate despre alegeri, dar acum s-a răzgândit", afirmă George Osborne, șeful guvernului din umbră.

Liderul liberal-democrat Menzies Campbell crede că primul-ministru trece printr-o criză de încredere. "Ar fi trebuit să își anunțe intențiile clar și fără echivoc. Concluzia inevitabilă este că servește interesele Partidului Laburist, nu pe cele ale țării", acuză el.

Tony McNulty, secretar de stat în cadrul Ministerului de Interne, crede că Gordon Brown ar fi fost criticat indiferent de decizia pe care ar fi luat-o privind alegerile anticipate.

Un sondaj de opinie publicat astăzi arată că Partidul Conservator are o cotă de popularitate de 44 la sută, față de doar 38 la sută în cazul laburiștilor.

Mai multe știri pe www.mediafax.ro