Liderii PSD se întrunesc luni pentru a discuta despre moțiunea de cenzură

Publicat: 16 01. 2020, 19:18

Marcel Ciolacu, a declarat, joi, la Slatina, după anunțul Guvernului privind angajarea răspunderii pe adoptarea legii referitoare la alegerea primarilor în două tururi, că social-democrații vor depune moțiune de cenzură, primii parteneri la acest demers fiind UDMR.

Liderul UDMR din Senat, Cseke Attila, a anunțat că Uniunea va susține moțiunea de cenzură. Cseke Attila a declarat, corespondentului Mediafax, că dacă Guvernul cade în urma moțiunii de cenzură poate fi un prim pas spre alegerile anticipate, ca o soluție de cristalizare a vieții publice și politice.

Deputatul Ovidiu Raețchi a afirmat că PNL trebuie să conducă un război „nemilos” pentru impunerea unor reforme de care PSD e îngrozit, astfel încât social-democrații să depună moțiune de cenzură, ceea ce își dorește PNL pentru declanșarea anticipatelor.

ALDE a susținut și susține în continuare alegerea primarilor în două tururi, dar decizia Guvernului de asumare a răspunderii pe modificarea legislației electorale pentru alegerile locale este una regretabilă.

Dan Barna a salutat decizia Guvernului și a transmis PSD-ului să nu își facă iluzii, deoarece nu va sprijini moțiunea de cenzură sau orice acțiune menită să împiedice cetățenii să își aleagă primari legitimi.

De asemenea, Eugen Tomac a declarat, pentru MEDIAFAX, că parlamentarii PMP vor vota împotriva inițiativei de a demite Guvernul.