Liderul de grup al PSD, Marian Neacșu, la un pas de trimiterea în judecată pentru conflict de interese

Publicat: 13 12. 2013, 14:14
Actualizat: 03 05. 2015, 14:12

Procurorii Parchetului General au finalizat rechizitoriul dosarului în care deputatul PSD Marian Neacșu este acuzat de conflict de interese, au explicat surse judiciare pentru gândul. Procedural, rechizitoriul nu a fost confirmat, după această etapă deputatul va fi trimis în judecată. Marian Neacșu, care este și liderul de grup al deputaților PSD, a fost acuzat de ANI de conflict de interese pentru că și-a angajat fiica la biroul parlamentar.

Deputatul Marian Neacșu a votat marți 10 decembrie pentru eliminarea conflictului de interese din Codul Penal. Liderul de grup al PSD din Camera Deputaților a votat și pentru superimunitatea parlamentarilor față de anchetele penale ale DNA. Hotnews.ro a relatat vineri dimineață că deputatul urmează să fie trimis în judecată.

În iulie 2012, ANI a sesizat Parchetul General, acuzându-l pe Marian Neacșu de conflict de interese. „Domnul Marian Neacșu, deputat în Parlamentul României, a propus angajarea și a avizat contractul individual de muncă privind angajarea fiicei sale, doamna Cristina Monica Neacșu, începând cu data de 01.07.2009 – prezent, în cadrul Biroului Parlamentar – Circumscripția electorală nr. 23 Ialomița, încălcând, astfel, prevederile Legii nr. 161 din 19 aprilie 2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenței în exercitarea demnităților publice, a funcțiilor publice și în mediul de afaceri, prevenirea și sancționarea corupției. Beneficiul patrimonial obținut, începând cu data de 01.07.2009 – prezent, de către fiica domnului Marian Neacșu, doamna Cristina Monica Neacșu, a fost de 16.642 Lei (aproximativ 3.962 Euro)”, se arată într-un comunicat ANI