Liftul de 3 milioane de euro din Râșnov s-a blocat chiar în ziua inaugurării. După cât timp a repornit ascensorul

Publicat: 04 07. 2015, 17:00
Actualizat: 03 09. 2019, 14:05

Interesul stârnit a fost atât de mare încât ascensorul s-a blocat după primele curse pentru că, în cabină, au urcat prea multe persoane. Din fericire, sistemul a fost repornit în aproximativ 20 de minute, potrivit stirileprotv.ro.

Ascensorul urcă din centrul orașului Râșnov până la cetate pe o șină lungă de 165 de metri, pe sistemul cremalieră. Pe timpul călătoriei, care durează 50 de secunde, turiștii se pot bucură din plin de panorama stațiunii.

Ascensorul a costat aproximativ 3 milioane de euro și poate să transporte până la cetate 650 de persoane in fiecare zi.

Primarul speră că  astfel turiștii, care până acum vizitau doar cetatea, vor ajunge și în centrul stațiunii care trece și ea prin reparații ample.

 „Pentru ca turistul să nu mai stea cu ochii pe ceas și să plece spre altă destinație, ne-am gândit să-i rătăcim pe la noi prin oraș și să facem în așa fel încât banii pe care îi au pentru concediu să-i lase în comunitatea noastră, a spus Adrian Vestea, primarul orașului Râșnov

Anul trecut, Cetatea Râșnov a fost vizitată de 250 de mii de persoane, fiind unul dintre cele mai căutate monumente din țară după castelele Bran și Peles. La Râșnov, turiștii spun că au găsit adevărata viață medievală.