Ligia Deca: Procedura de susținere a tezelor de DOCTORAT va crește gradul de transparență

Publicat: 10 03. 2023, 18:20
Actualizat: 10 03. 2023, 18:22
Ministrul Educației, Ligia Deca / Sursa foto: Facebook

Ministrul Educației, Ligia Deca, anunță că prin noua lege a Educației va crește gradul de transparență privind procedura de susținere a tezelor de doctorat.

Potrivit unui ministrului, politicile privind etica și integritatea universitară vor fi mai clar definite prin proiectul Legii învățământului superior. În plus, comisiile de etică universitară vor desfășura activități de prevenire, în timp ce toți studenții, indiferent de ciclul de studiu, vor studia urma cursuri de etică și integritate academică. Procedura de susținere a tezelor de doctorat va crește gradul de transparență.

De asemenea, Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU) rămâne un garant al originalității tezelor de doctorat.
”Conștientizăm importanța întăririi prevederilor privind etica și integritatea academică, fapt pentru care Ministerul Educației a propus un cadru legislativ mai coerent. Proiectele celor două legi se află în procedură de avizare interministerială.
Aici pot fi consultate legile educației: https://www.edu.ro/proiecte_legi_educatie_Romania_Educata”, transmite Ligia Deca pe Facebook.