Linia verde, deschisă pentru informarea cu privire la coronavirus, a fost blocată

Publicat: 28 02. 2020, 22:06
Actualizat: 06 04. 2021, 14:52

Românii au înroşit linia verde deschisă de Ministerul Sănătăţii pentru cei care vor să ceară sfaturi şi informaţii cu privire la coronavirus! De ieri şi până astăzi, peste 4 mii de oameni au cerut să stea de vorbă cu medicii. În această după-amiază – linia a fost chiar blocată.Oamenii au sunat la  112 ca să îi reclame pe cei întorşi din străinătate.

De ieri şi până astăzi, peste 4 mii de oameni au înroşit linia.

Cei cinci medici abia fac faţă. Fiecare dintre ei răspunde în fiecare oră la peste 30 de apeluri.

Şi sistemul a avut momente în care s-a blocat.

Până la înfiinţarea acestei linii speciale, oamenii sunau în disperare la 112. Unii apelează 112 să îşi reclame vecinii care se întorc din străinătate, potrivit observator.tv.

Nelu Tătaru, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii: „Nu este un număr de urgenţă, este un număr de informare tocmai pentru această prevenţie. Ne bucură faptul că informaţiile au început să curgă din ambele sensuri şi ne bucură că am reuşit să liniştim tot ce a însemnat panică, a declarat pentru observator.tv.”

Este important de ştiut că linia verde nu este una de urgenţă, iar cei care au probleme de sănătate trebuie să ceară ajutorul prin 112 sau să se adreseze medicului de familie.