Lipsa locurilor la terapie intensivă i-a salvat viața! Cum a scăpat de incendiu un pacient COVID

Publicat: 15 11. 2020, 16:18
Lipsa locurilor la terapie intensivă i-a salvat viața! Cum a scăpat de incendiu un pacient COVID / Foto: ZiarPiatraNeamț

Incendiul de la secția ATI a Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț a ucis zece oameni și a rănit alți șapte.

Un bărbat bolnav de coronavirus a scăpat cu viață după incendiul din Piatra Neamț pentru că nu a mai avut loc la terapie intensivă, a declarat o rudă de a sa, potrivit bzi.ro.

Bărbatul este în viață, intubat, după ce nu a mai avut loc la ATI.

Ruda bolnavului de COVID-19 povestește cum medicul i-a spus pacientului că nu mai are loc la terapie intensivă.

Bărbatul bolnav este în stare gravă și are nevoie de oxigen. Mai mult, ruda lui susține că, „dacă ar fi dat șpagă pentru a-l băga la ATI, bărbatul era deja mort!”

„Bine că nu a fost la ATI”

„El are nevoie de oxigen mult, suntem oarecum bucuroşi că nu l-au dus acolo. Medicul a spus că nu poate să îl ducă pentru că nu sunt locuri libere.

El este cu o mască pe faţă, nu poate respira fără administrare de oxigen. Mi-a spus că este bine atunci când i-am spus ce s-a întâmplat la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ. Mi-a spus că este bine şi că este liniştit. Din păcate, incendiul a fost devastator şi regret moartea oamenilor.

Bine că nu a fost dus la Terapie Intensivă. Poate dacă dădeam mită, unele persoane şi-ar fi dat silinţa să îl interneze la Terapie Intensivă, sigur reuşeam să îl bag la Terapie Intensivă dând şpaga.

Dacă era internat acolo, probabil era acum mort. a menţionat rudă bărbatului care a scăpat cu viaţa pentru că Terapia Intensivă nu a mai avut loc să îl primească”, a declarat ruda bărbatului „norocos” că nu a mai găsit loc la ATI.