Lista restaurantelor și barurilor din clădirile cu bulină din Centrul Vechi care ar putea fi închise

Publicat: 26 10. 2015, 17:02

Aproximativ 200 de baruri, cafenele și cluburi își desfășoară activitatea în centrul istoric al Capitalei. Dintre acestea, mai mult de jumătate au fost expertizate cu risc seismic ridicat, ceea ce înseamnă că la primul cutremur puternic, majoritatea clădirilor riscă să pice chiar peste clienți.  Pentru a preveni o nenorocire, deputatul de la Forța Civică Dan Cristian Popescu a inițiat un proiect de lege care ar putea închide majoritatea localurilor din Centrul Vechi, scriu cei de la B365.

Deputatul Dan Cristian Popescu a inițiat un proiect de lege, care odată intrat în vigoare, va obliga toți proprietarii clădirilor expertizate cu risc seismic să le consolideze. În plus, legea prevede ca fiecare proprietar să-și expertizeze imobilele și să întocmească un certificat seismic, pe care să-l anexeze apoi cărții tehnice a imobilului, în cazul în care vrea să-l vândă.

În caz contrar, clădirile expertizate cu risc seismic, neconsolidate, nu vor putea fi închiriate și nici destinate activităților comerciale. Nici clădirile neexpertizate nu vor mai putea fi vândute în viitor fără certificatul seismic.

Proiectul a fost adoptat de Parlament și urmează să fie promulgat de președinte.

Proiectul de lege prevede ca toți proprietarii de imobile să fie obligați să obțină un certificat de risc seismic, pe care să-l anexeze apoi cărții tehnice a imobilului.