Liviu Cazan, viceprimarul din Urziceni, a fost reținut pentru tranzacții ilegale cu material lemnos

Publicat: 05 06. 2018, 11:17
Actualizat: 25 03. 2019, 21:07

Surse judiciare au declarat, pentru agenția de presă MEDIAFAX, că viceprimarul Liviu Cazan este acuzat de procurori că ar fi implicat într-o serie de TRANZACȚII ILEGALE cu material lemnos FURAT din pădurile județului Ialomița, infracțiunile cercetate fiind de evaziune fiscală, delapidare și spălare de bani.

Liviu Cazan a fost REȚINUT luni noapte, alături de alte patru persoane și urmează să fie prezentați magistraților, cu propunerea de arestare preventivă.

În mai 2017, DNA Constanța l-a trimis în judecată pe Liviu Cazan sub acuzația de ABUZ ÎN SERVICIU, pentru perioada când a condus Autoritatea Navală Română (ANR). Procurorii susțin că Liviu Cazan a încercat să ajute la ieșirea din insolvența a Companiei Naționale Administrația Porturilor Fluviale Giurgiu, cumpărând de la această instituție două clădiri, cu suma de 1.380.381 euro. Anchetatorii au constatat că Autoritatea Navală Română NU AVEA NEVOIE de cele două clădiri, mai ales că una era ÎN STARE AVANSATĂ DE DEGRADARE. Pe bunurile lui Cazan s-a instituit un sechestru asigurator, deoarece prejudiciul adus ANR este estimat la 850.000 de euro.