Liviu Pop: Băsescu să explice cine i-a plătit bursa la Academia Maritimă din Norvegia, în 1995

Publicat: 13 07. 2012, 17:37
Actualizat: 26 06. 2013, 02:59

Ministrul delegat pentru dialog social, Liviu Marian Pop, a declarat, vineri, la Iași, că românii așteaptă de la președintele suspendat Traian Băsescu răspunsuri la întrebările pe care el le-a formulat recent, cu privire la bursa obținută la Academia Maritimă din Norvegia în anul 1995.

Liviu Marian Pop a spus, într-o conferință de presă, că în urmă cu aproape două săptămâni i-a adresat trei întrebări președintelui suspendat Traian Băsescu, dar că acesta a uitat de ele, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Pentru mine e foarte important ca domnul președinte Băsescu să răspundă românilor la trei întrebări esențiale pe care i le-am adresat în urmă cu două săptămâni. A uitat de ele. Să explice dacă în anul 1995 a fost trei luni la Academia Maritimă din Norvegia sau în Parlamentul României, pentru că atunci era parlamentar și făcea cursuri la zi. Să le explice românilor cine a subvenționat acea bursă și ce certificat a obținut în urma acestui tip de bursă. Să ne explice dacă o parte din flotă a fost împărțită pe acolo, în Norvegia, că sunt prea multe coincidențe, în condițiile în care în 1991-1992 dânsul era la Ministerul Transporturilor și noi cu Norvegia eram parteneri. O bună parte din români așteaptă răspunsuri la aceste întrebări”, a afirmat ministrul Liviu Marian Pop.

Pe de altă parte, întrebat dacă este îngrijorat de reacțiile externe din ultimele zile la adresa României, Liviu Popa a răspuns: „Reacțiile externe sunt mult mai liniștitoare în ultimele două zile, iar în următoarele zile vor fi cu siguranță și mai liniștitoare”.

În 2 iulie, Liviu Pop declara că dacă tot sunt verificate CV-urile politicienilor, poate și masterul dat în Norvegia de președintele Traian Băsescu ar trebui verificat, dând de înțeles că și șeful statului ar fi plagiat.

„O să-l întrebați și pe Traian Băsescu dacă atunci când a făcut masterul în Norvegia și era și deputat în România a fost prezent la acest master și dacă nu a plagiat cumva lucrarea de master”, le-a spus Pop jurnaliștilor.

Ulterior, Traian Băsescu a declarat că niciodată nu a făcut cursuri de masterat și că nu este „nici doctor, nici dottore”, iar informația potrivit căreia în CV-ul său ar fi un masterat este „o minciună”.