Locuitorii din Kiev au din nou apă și căldură. Primarul avertizează că deficitul de energie este în continuare mare

Publicat: 17 12. 2022, 12:37
Sursă Foto - Facebook/Zelenski

Cetățenii din Kiev au din nou apă și căldură. Primarul Kievului a anunțat sâmbătă dimineața că rețeaua de metrou din capitala Ucrainei funcționează din nou.

Oficialii din capitala Ucrainei lucrează pentru a restabili alimentarea cu electricitate pentru majoritatea locuitorilor după ce oraşul a fost lovit, vineri, de o serie de atacuri cu rachete ale ruşilor, potrivit primarului Vitali Kliciko.

Primarul Kievului a anunţat sâmbătă dimineaţa că reţeaua de metrou din capitala ucraineană funcţionează din nou şi că toţi locuitorii au fost reconectaţi la reţeaua de apă, la o zi după cele mai recente raiduri aeriene ruse asupra infrastructurii critice ucrainene, potrivit CNN.

Doar o tremie dintre locuitori au apă

Totuși, doar o treime dintre locuitori au apă şi căldură, iar circa 40% au electricitate.

Penele de curent se datorează avariilor la reţelele electrice, a afirmat Kliciko.

”Serviciile publice lucrează pentru a restabili încălzirea şi alimentarea cu apă a tuturor locuitorilor până dimineaţă. Inginerii electricieni lucrează pentru a stabiliza sistemul de alimentare cu electricitate”, a spus el.

Inițial, acesta anunțase pe 7 decembrie că în capitala ucraineană s-ar putea produce o „apocalipsă” dacă raidurile ruse asupra infrastructurii continuă, adăugând însă că nu este necesară deocamdată evacuarea locuitorilor.