Locurile de muncă stresante dublează riscul de depresie în rândul tinerilor – studiu

Publicat: 15 02. 2012, 10:04
Actualizat: 04 04. 2012, 05:39
Joburile care presupun un stres semnificativ asupra angajaților dublează riscul de depresie și anxietate mai ales în rândul tinerilor, potrivit unui studiu realizat în Marea Britanie, informează The Guardian online

Joburile care presupun un stres semnificativ asupra angajaților dublează riscul de depresie și anxietate mai ales în rândul tinerilor, potrivit unui studiu realizat în Marea Britanie, informează The Guardian online.
Studiul psihiatric realizat pe un eșantion de circa 1.000 de persoane aflate la începutul carierei a arătat că unul din 20 de angajați poate prezenta stări de depresie profunde sau anxietate ca rezultat direct al muncii depuse.

Meseriile cele mai stresante nu sunt neapărat cele mai populare. Astfel, cea mai stresantă meserie este cea de șef de sală într-un restaurant mare, urmată de cea de profesor, măcelar, muncitor în construcții și de pozițiile în cadrul top managementului companiilor. La polul opus se află poștașii, care au cea mai puțin stresantă meserie, urmați de stiliști, consilieri legali sau financiari și logopezi. (Mediafax)