LOVITURĂ. Au început să vină amenzile! Detaliul pe care românii l-au omis când au completat declarația în timpul stării de urgență

Publicat: 12 07. 2020, 09:27
Foto: Mediafax

Există români care nu au fost anunțați imediat că au fost amendați în perioada stării de urgență și de abia acum se trezesc cu amenzile la ușă! Un astfel de caz vine de la Deva, unde un cetățean trebuie să achite o amendă de 2.000 de lei, pe care a contestat-o deja și instanța îi va fi, probabil, favorabilă.

„Clientul meu a fost să ajute o rudă mai în vârstă, a bifat acolo că asigură bunurile de strictă necesitate, fără să conştientizeze că se referea doar la persoana sa şi a membrilor din cadrul gospodăriei şi că ar fi trebuit să bifeze ajutorarea unei persoane vulerabile. A fost sancţionat, dar nu i s-a comunicat pe loc procesul-verbal, i-a fost comunicat prin poştă la două luni după ce a fost efectiv oprit de poliţie”, a declarat pentru Digi24 Lavinia Stroia, avocat al Baroului Hunedoara.

„Procesul-verbal i-a fost comunicat în 9 iunie, ulterior, evident, emiterii deciziei CCR şi am formulat plângere în termen legal de 15 zile”, a declarat avocata.

Avocata spune să sunt o mulțime de plângeri pentru contestarea amenzilor din starea de urgență și procesele vor fi câștigate. Sumele vor fi astfel restituite celor amendați.

„Din câte ştiu eu, cam fiecare coleg are câte un proces-verbal, două, în care a fost angajat să le conteste. Întrucât nu există o bază legală pentru aplicarea sancţiunii, şansele sunt 100%, adică proceul-verbal urmează a fi anulat de instanţa. În cazul fiecărui proces-verbal de contravenţie anulat, amenzile se restituie, aceasta e o prevedere a legii”, a declarat Lavinia Stroia, avocat, potrivit sursei citate.

Tudor Ionescu, ALDE: „Forma legii nu e una care respectă decizia CCR” / „Existența virusului este incontestabilă, dar trebui respectat cadrul constituțional”

Tudor Ionescu (ALDE) a dezbătut, la GÂNDUL LIVE, subiectul legii care ne-ar putea schimba din nou viețile, începând de astăzi, în plină pandemie de coronavirus.

„Să vedem ce va ieși din dezbateri. E sigur că forma legii nu e una care respectă decizia CCR. Vor exista amendamente, așa cum este normal.

Existența virusului este incontestabilă. Trebuie respectarea cadrului constituțional și legii fundamentale. Dar trebuie și să combatem acest virus. Prea multe persoane tratează în derizoriu acest subiect.