GÂNDUL LIVE. Tudor Ionescu, ALDE: „Forma legii nu e una care respectă decizia CCR” / „Existența virusului este incontestabilă, dar trebui respectat cadrul constituțional”

Publicat: 09/07/2020, 13:42
Actualizat: 09/07/2020, 14:57

Zi decisivă pentru Legea izolării și carantinei! Proiectul inițiat de guvern intră la vot în parlament. Ședința se anunță una cu scântei, deoarece puterea și opoziția nu au ajuns la o înțelegere. Tudor Ionescu (ALDE) a dezbătut, la GÂNDUL LIVE, subiectul legii care ne-ar putea schimba din nou viețile, începând de astăzi, în plină pandemie de coronavirus.

„Să vedem ce va ieși din dezbateri. E sigur că forma legii nu e una care respectă decizia CCR. Vor exista amendamente, așa cum este normal.

Existența virusului este incontestabilă. Trebuie respectarea cadrului constituțional și legii fundamentale. Dar trebuie și să combatem acest virus. Prea multe persoane tratează în derizoriu acest subiect.

„Esecul Ministerului de Interne, vizibil pe litoral”

Statul, conform teoriei politice, este cel care deține monopolul, are legitimitate. O minoritate de pe litoral nu a respectat legea și a fost absolut reprezentantiv că un echipaj de poliție nu a făcut nimic, a trecut printre tineri, a mers mai departe. Acolo se vede eșecul Min. de Interne.

Nu mă interesează sub nicio formă alegerile, mă interesează ca noi, ca stat, să trecem cu bine peste acest virus. Ideea e că va exista un vaccin, ne vom imuniza, dar toate aceste lucruri trebuie să le facem noi, responsabili. Când conducem este bine să avem un stil preventiv, să anticipăm.

Am văzut persoane care nu purtau mască, m-am dat mai încolo și am așteptat să vină cei de la pază. Guvernul s-a angajat să distribuie măști către grupurile vulnerabile, dar nu le-a distribuit nici până azi.

Putem schimba ceva prin puterea exemplului. Mă voi asigura că în toate întâlnirile voi avea mască și mănuși, dar nu pot să nu văd că România s-a remarcat ca unica țară din lume unde asimptomaticii au fost internați forțat. Să nu girăm părerile acestea negaționiste, însă.

Câte persoane sunt testate, nu câte teste avem!

Am întâlnit persoane care promovează prin clipuri nepurtarea de mască, dar asta nu mă face pe mine să ascult la ei, dar vin cu puterea exemplului. Condamn atitudinea celor care refuză ostentativ să poarte mască. Persoanele în etate, care au o condiție, acolo am văzut conform analizelor că aceste stări sunt foarte agravate de prezența coronavirusului.

Depinde câte persoane sunt testate, nu câte teste avem. Nu știm câte persoane au fost testate până în acest moment. Ne sunt raportate niște cifre. Trebuie să gândim în termeni de cum putem gestiona această situație epidemiologică.

Noi ne împrumutăm cu 1.000 de euro pe secundă, nu știm unde se duc acești bani, avem o gravă problemă cu platforma IMM Invest, nici măcar 10.000 nu au primit finanțare până în acest moment. Aceasta e responsabilitatea autorităților. Industria Horeca, cu 500.000 de persoane, este blocată în continuare”, a declarat Tudor Ionescu la GÂNDUL LIVE.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă este editor la GÂNDUL.RO și are o vastă experiență, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ireal ce a putut păți o tânără de 21 de ani, după ce a băut...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Îndrăgostit de România, un italian a decis să pună aici bazele unei afaceri de familie:...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Copil de șase ani din Gorj, vândut în Germania pentru 8.000 de lei. Ce se...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Este OBLIGATORIU în România. Sistemul se aplică în toată țara
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”