GÂNDUL LIVE. Tudor Ionescu, ALDE: „Forma legii nu e una care respectă decizia CCR” / „Existența virusului este incontestabilă, dar trebui respectat cadrul constituțional”

Redactor:
Silviu Bănilă

Zi decisivă pentru Legea izolării și carantinei! Proiectul inițiat de guvern intră la vot în parlament. Ședința se anunță una cu scântei, deoarece puterea și opoziția nu au ajuns la o înțelegere. Tudor Ionescu (ALDE) a dezbătut, la GÂNDUL LIVE, subiectul legii care ne-ar putea schimba din nou viețile, începând de astăzi, în plină pandemie de coronavirus.

„Să vedem ce va ieși din dezbateri. E sigur că forma legii nu e una care respectă decizia CCR. Vor exista amendamente, așa cum este normal.

Existența virusului este incontestabilă. Trebuie respectarea cadrului constituțional și legii fundamentale. Dar trebuie și să combatem acest virus. Prea multe persoane tratează în derizoriu acest subiect.

„Esecul Ministerului de Interne, vizibil pe litoral”

Statul, conform teoriei politice, este cel care deține monopolul, are legitimitate. O minoritate de pe litoral nu a respectat legea și a fost absolut reprezentantiv că un echipaj de poliție nu a făcut nimic, a trecut printre tineri, a mers mai departe. Acolo se vede eșecul Min. de Interne.

Nu mă interesează sub nicio formă alegerile, mă interesează ca noi, ca stat, să trecem cu bine peste acest virus. Ideea e că va exista un vaccin, ne vom imuniza, dar toate aceste lucruri trebuie să le facem noi, responsabili. Când conducem este bine să avem un stil preventiv, să anticipăm.

Am văzut persoane care nu purtau mască, m-am dat mai încolo și am așteptat să vină cei de la pază. Guvernul s-a angajat să distribuie măști către grupurile vulnerabile, dar nu le-a distribuit nici până azi.

Putem schimba ceva prin puterea exemplului. Mă voi asigura că în toate întâlnirile voi avea mască și mănuși, dar nu pot să nu văd că România s-a remarcat ca unica țară din lume unde asimptomaticii au fost internați forțat. Să nu girăm părerile acestea negaționiste, însă.

Câte persoane sunt testate, nu câte teste avem!

Am întâlnit persoane care promovează prin clipuri nepurtarea de mască, dar asta nu mă face pe mine să ascult la ei, dar vin cu puterea exemplului. Condamn atitudinea celor care refuză ostentativ să poarte mască. Persoanele în etate, care au o condiție, acolo am văzut conform analizelor că aceste stări sunt foarte agravate de prezența coronavirusului.

Depinde câte persoane sunt testate, nu câte teste avem. Nu știm câte persoane au fost testate până în acest moment. Ne sunt raportate niște cifre. Trebuie să gândim în termeni de cum putem gestiona această situație epidemiologică.

Noi ne împrumutăm cu 1.000 de euro pe secundă, nu știm unde se duc acești bani, avem o gravă problemă cu platforma IMM Invest, nici măcar 10.000 nu au primit finanțare până în acest moment. Aceasta e responsabilitatea autorităților. Industria Horeca, cu 500.000 de persoane, este blocată în continuare”, a declarat Tudor Ionescu la GÂNDUL LIVE.

×

Urmăriți Gândul LIVE Liderul clanului Duduienilor, Emi Pian, a fost înmormântat. Ora înmormântârii a fost decalată și totuși a fost condus pe ultimul drum de sute de oameni. În cimitir au intrat, însă, doar rudele apropiate. Organizatorii au fost amendați pentru că nu au respectat traseul anunțat. https://bit.ly/30B3uzr Printre invitații emisiunii de astăzi se numără jurnalistul Emilian Isăilă și liderul sindicatului "Sed Lex" , Florin Vilnei.

Publicată de Gandul pe Luni, 10 august 2020
Gândul LIVE!
Inchide