Lovitură pentru DNA. Curtea Supremă a respins cererea de redeschidere a unui dosar vizându-l pe vicepremierul Paul Stănescu

Publicat: 27 02. 2018, 08:20

Respinge cererea de confirmare a redeschiderii urmăririi penale, formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția Națională Anticorupție, în dosarul penal 82/P/2012 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția Națională Anticorupție-Serviciul Teritorial Craiova, privind pe numiții Stănescu Paul, Briceag Belu Marian, Cotoșman Florin și Manolache Remulus, se arată în decizia instanței supreme.

Ar fi vorba despre un dosar deschis pentru presupuse fapte din 2010, de pe vremea când Paul Stănescu era președinte al Consiliului Județean Olt. La acea vreme, procurorii DNA Craiova au investigat modul de finanțare al echipei de fotbal FC Aluminiu ALRO Slatina, fiind suspectată modalitatea prin care instituția publică a susținut financiar echipa de fotbal.

Cercetările au fost demarate în urma unui raport al Curții de Conturi pe anul 2010, fiind vorba despre o finanțare nerambursabilă de peste două milioane de lei.

În 2013, dosarul a fost închis de DNA Craiova.

Paul Stănescu a condus Consiliul Județean Olt între anii 2008 și 2016.

Paul Stănescu a fost respins în data de 16 ianuarie, de către președintele Klaus Iohannis, pentru funcția de premier interimar. Surse politice declarau atunci, pentru MEDIAFAX, că președintele a respins prima propunere de premier interimar în persoana lui Paul Stănescu, a doua propunere fiind Mihai Fifor, care a fost acceptat de șeful statului.

Stănescu a preluat funcțiile de ministru al Dezvoltării și vicepremier, în locul lui Sevil Shhaideh, după ce aceasta a demisionat la cererea lui Mihai Tudose, care a invocat problemele cu justiția ale acesteia, mai exact ancheta în dosarul „Insula Belina”.