Lucian Croitoru: Creșterea impozitelor, inevitabilă fără ajustarea risipei din sectorul public

Publicat: 16 02. 2012, 10:01
Actualizat: 03 03. 2012, 00:54
Relansarea creșterii economice este pusă în pericol de iminența creșterii impozitelor, dacă autoritățile nu vor face ajustările necesare în sectorul public, a declarat joi Lucian Croitoru, consilier al guvernatorului BNR.

Relansarea creșterii economice este pusă în pericol de iminențacreșterii impozitelor, dacă autoritățile nu vor face ajustărilenecesare în sectorul public, a declarat joi Lucian Croitoru,consilier al guvernatorului BNR. „Sectorul privat a făcutajustările necesare, care sunt foarte mari, în schimb cel publicnu. Fără această ajustare, risipa din sectorul public va continua.S-ar putea să nu fie evitată creșterea impozitelor, ceea ce vaîmpiedica relansarea creșterii economice”, a spus Croitotru, la unseminar organizat de Institutul European din România și AmbasadaPoloniei la București.

Oficialul BNR a arătat că acordul României cu FMI conținereforme ale sectorului public, iar ieșirea din criză depinde deaceste reforme. România are un acord cu FMI pe doi ani, pentru12,95 miliarde euro, pachetul total de finanțare externă, de laFond, Uniunea Europeană, BM și BERD, urmând să ajungă la 19,95miliarde euro.

Mediafax