Lucian Onea, șeful DNA Ploiești, urmărit penal de procurorii de la Parchetul General. Acuzațiile, de o gravitate fără precedent

Publicat: 21 05. 2018, 23:44
Actualizat: 05 06. 2018, 14:00

Sursele citate au precizat că este vorba despre falsificarea unor liste cu martori în cadrul unei anchete.

Procurorul șef DNA Ploiești nu a fost audiat până în prezent în acesta caz, fiind citati, în calitate de suspect, marți dimineața, au mai menționat sursele MEDIAFAX.

Persoane care au fost anchetate de cei doi procurori au depus mai multe plângeri împotriva lor la Parchetul general.

Unul dintre ei este fostul deputat Vlad Cosma. Acesta a depus pe 9 februarie o plângere împotriva procurorilor Giluela Diaconu, Alfred Savu, Lucian Onea și Mircea Negulescu. El îi acuză pe procurori de compromiterea intereselor justiției, cercetare abuzivă, represiune nedreaptă, abuz în serviciu și constituirea de grup infracțional organizat.

Postul Antena 3 a difuzat mai multe înregistrări prezentându-l pe Vlad Cosma, care susținea că procurorii Mircea Negulescu și Lucian Onea au încercat să inventeze dosare, în baza unor „probe fabricate”, unor oameni politici și de afaceri, printre care și lui Sebastian Ghiță. Totodată, fostul deputat a dezvăluit cum procurorul DNA Ploiești Lucian Onea i-ar fi cerut să modifice anumite documente și probe care ar fi fost folosite ulterior în dosar.