Ludovic Orban a fost trimis în judecată

Publicat: 17 05. 2016, 14:47
Actualizat: 12 10. 2016, 11:20

În rechizitoriul întocmit, procurorii notează că „la data de 1 martie 2016, inculpatul Orban Ludovic, fost candidat la Primăria Capitalei din partea PNL, a contactat un om de afaceri pe care îl cunoștea, solicitându-i sprijin financiar pentru campania electorală pentru alegerile locale din vara anului 2016, în care Orban Ludovic fusese nominalizat pentru a candida la funcția de primar al Municipiului București”.

Aceștia mai arată și că, pe 20 martie, cu ocazia unei noi întrevederi, Orban i-ar fi pretins respectivului om de afaceri suma de 50.000 de euro în numerar, cu precizarea că va trebui să remită banii unor persoane cu funcții de decizie în cadrul a două posturi de televiziune, cu scopul de a promova imaginea candidatului.

Potrivit procurorilor, omul de afaceri a acceptat să efectueze plata sumei datoritp funcției de conducere pe care Ludovic Orban o deține în cadrul PNL și a posibilității ca acesta să intervină în domenii de interes pentru afacerile controlate de omul de afaceri.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Înalta Curte de Casație și Justiție, cu propunere de menținere a controlului judiciar.