Ludovic Orban, agresat de protestatari AUR! „Am fost scuipat, înjurat, LOVIT”

Publicat: 10 05. 2023, 10:16
Actualizat: 10 05. 2023, 10:21
Ludovic Orban, agresat de protestatari AUR! „Am fost scuipat, lovit” / Sursa FOTO: gov.ro

Ludovic Orban, fost lider PNL și premier al României, acuză că a fost agresat de simpatizanții AUR chemați să protesteze. Incidentul ar fi avut loc miercuri dimineață, la intrarea în clădirea Parlamentului.

Referitor la cele două proteste organizate de AUR miercuri, reprezentanții Jandarmeriei transmit că aceste adunări publice nu sunt legale.

Orban: „Oameni din AUR au fost asmuțiți împotriva mea”

Am fost scuipat, înjurat, lovit, au intervenit jandarmii, deși eu nu am solicitat lucrul acesta, dar au intervenit din cauza violenței”, a declarat Ludovic Orban într-o intervenție la Digi24.

Protestatari AUR, cea mai mare parte a protestatarilor sunt membri AUR, care au și fost asmuțiți împotriva mea” – Ludovic Orban

Actual deputat din partea partidului Forța Dreptei, Orban s-a plâns că nu i s-a permis accesul să intre în Parlament.

Când am plecat de la poarta unde nu mi s-a permis accesul ca deputat, a trebuit să traversez Izvorul. Pur și simplu, am fost agresat fără niciun fel de motiv când mă deplasam. Această agresiune a fost produsă de oameni din AUR care au fost asmuțiți împotriva mea”, a povestit Ludovic Orban.

Două proteste au loc miercuri, 10 mai, la Palatul Parlamentului, ambele fiind organziate de AUR.

Reprezentanții Jandarmeriei Capitalei transmit că acestea nu îndeplinesc condițiile legale.

În legătură cu manifestațiile aflate în desfășurare la Palatul Parlamentului, Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București face următoarele precizări:

În curtea obiectivului are loc o manifestație de protest formată din invitați și membri ai unei formațiuni politice.

În același timp, în exteriorul curții se desfășoară o adunare publică nedeclarată, formată din alți membri ai aceleiași formațiuni politice, precum și simpatizanți ai acesteia.

Manifestanților aflați atât in interiorul curții Palatului Parlamentului, cât si în exterior, li s-a adus la cunoștință că activitatea desfășurată nu îndeplinește condițiile legale, însă aceștia și-au asumat răspunderea pentru acest lucru, refuzând să părăsească obiectivul”, informează Jandarmeria Capitalei.

Citește AICI mai multe despre protestul AUR.