Ludovic Orban anunță: Mai mulți deputați PNL au fost chemați, prin apeluri false, la DNA Brașov înainte să voteze desființarea SIIJ

Publicat: 24 03. 2021, 15:08
Actualizat: 24 03. 2021, 15:09
Ludovic Orban anunță: Mai mulți deputați PNL au fost chemați, prin apeluri false, la DNA Brașov înainte să voteze desființarea SIIJ / Sursă FOTO: Alexandru Dobre - Mediafax Foto

Președintele PNL, Ludovic Orban, a anunțat că mai mulți deputați PNL au primit apeluri false prin care li se cerea să se prezinte la DNA Brașov. Acest lucru s-a întâmplat înainte de votul din Parlament pentru desființarea Secției Speciale.

Ludovic Orban susține că parlamentarii PNL au fost sunați pentru a nu fi asigurat cvorumul la votul privind desființarea Secției Speciale, care a avut loc miercuri, 24 martie.

Deputații PNL, „somați” prin apeluri false să se prezinte la DNA Brașov

„S-a petrecut un lucru absolut incredibil. Foarte mulți colegi deputați din PNL, cu 40 de minute, 30-20 de minute înaintea exercitării votului pe proiectul de lege de desființare a Secției speciale au fost sunați și convocați la DNA Brașov. Nu-i știu pe toți, că n-am apucat să vorbesc. Deci, mai mulți deputați ai PNL au fost sunați de pe un număr de telefon, probabil număr de cartelă, și au fost convocați la DNA Brașov”, a declarat Ludovic Orban.

De asemenea, acesta a precizat că apelurile erau unele false iar prin ele se încerca scoaterea deputaților din sala de vot.

Ludovic Orban: „Cineva a încercat să-i determine pe deputații PNL să plece din sală”

„Evident că era un apel fals. Cineva a premeditat ca înaintea votului pentru desființarea Secției speciale, deputaților PNL să li se comunice în mod fals că trebuie să se prezinte la DNA Brașov. E o listă foarte mare, cred că sunt peste zece deputați. Nu știu dacă mi-au comunicat toți. Cineva a încercat să-i determine pe deputații PNL să plece din sală”, a mai precizat acesta.

Președintele PNL și-a îndemnat colegii să sesize Poliția cu privire la aceste apeluri false.

Momentan nu se știe cine a încercat o astfel de manevră

„Să se identifice proprietarul numărului de telefon, în măsura în care este posibil, pentru a putea vedea cu adevărat identitatea celui sau celor care au putut să gândească așa ceva. Nu cunosc dacă e același număr de telefon, nici ei între ei, pentru că am văzut două dintre numere de telefon care din câte știu eu erau diferite”, a susținut Ludovic Orban.

Acesta a precizat că momentan nu bănuiește pe cineva anume de această mișcare, întrucât abia fusese anunțat referitor la apeluri.