Ludovic Orban, despre alegerea primarilor în două tururi: Parlamentarii să sprijine proiectul PNL

Publicat: 18 03. 2019, 14:58
Actualizat: 25 03. 2019, 20:00

„Există proiectul de lege care este depus de PNL, care, din păcate, a primit aviz negativ în Comisia de administrație și Comisia juridică. Vom solicita – am mandatat grupul de la Cameră (Camera Deputaților – n.r.) să solicite în plen retrimiterea la comisie în încercarea de obținere a unui raport favorabil, astfel încât să putem să revenim la acest sistem de alegere, care conferă cu adevărat legitimitate primarilor. Ne-am bucura ca orice fel de parlamentar, indiferent din ce formațiune politică este, să sprijine acest proiect de lege inițiat de PNL”, a declarat Ludovic Orban.

El a mai spus că parlamentarii ALDE au votat împotriva revenirii la alegerea primarilor în două tururi.

„Îi așteptăm să se țină de cuvânt, pentru că la Senat nu au respectat o declarație dată de un lider important al ALDE și au votat împotrivă”, a mai spus liderul PNL.

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat luni că alegerea primarilor în două tururi este un sistem mai democratic și că este necesară o discuție mai amplă pentru modificarea legislației în acest sens, la care să participe toate partidele parlamentare.