Ludovic Orban, despre noile restricții pentru persoanele care vin din străinătate: Cine și cum intră în carantină

Publicat: 30 09. 2020, 20:19
Actualizat: 06 04. 2021, 15:45
Lovitură pentru Ludovic Orban! „Mai are două-trei săptămâni în funcție...”

Într-o conferință de presă care a avut loc miercuri seară la sediul MAI, premierul Ludovic Orban a anunțat că luni se va decide în Comitetul Național de Situații de Urgență reintroducerea restricțiilor pentru țările care au un nivel de infectare mai ridicat, pentru ultimele 14 zile, decât al României. În cadrul conferinței, acesta a solicitat Comitetelor pentru Situații de urgență să ia decizii de carantinare, fie de localități, fie de zone, ”acolo unde se impune”.

Orban a solicitat o implicare mult mai serioasă

Potrivit declarațiilor premierului Ludovic Orban, persoanele care vin din țări cu un grad de infectare mai ridicat decât al României pentru doar trei zile, ei nu vor intra în carantină dacă vor prezenta un test Covid negativ nu mai vechi de 48 de ore.
„Daca vor sa stea mai mult de 3 zile, vor intra în carantină pe 14 zile. În cazul in care doresc sa nu stea în carantină, în a 5 -a zi de caratină se va efectua un test, la primirea rezultatului vor putea iesi din carantină”, a spus Ludovic Orban.
Prim-ministrul a mai spus că a solicitat comitetelor judeţene pentru situaţii de urgenţă o implicare mult mai serioasă în implementarea măsurilor legale adoptate de autorităţi, precum și o intensificarea a acţiunilor de control.
„Am solicitat comitetelor judeţene pentru situaţii de urgenţă o implicare mult mai serioasă în implementarea măsurilor legale adoptate de autorităţi; de asemenea, o intensificarea a acţiunilor de control şi, nu în ultimul rând, o intensificare a comunicării cu cetăţenii pentru respectarea măsurilor de protecţie a sănătăţii”, a mai declarat Ludovic Orban, miercuri seară, la sediul MAI, după videoconferinţa cu prefecţii şi cu reprezentanţii instituţiilor cu responsabilităţi în gestionarea epidemiei.

Ludovic Orban le-a solicitat, de asemenea, să urmărească mai multe linii de acțiune, în primul rând în școli să fie respectate toate măsurile de protecție sanitară (portul măștii, păstrarea distanței).