Ludovic Orban, după întâlnirea cu reprezentanții CSM privind pensiile de servicu: Nu există nicio concluzie

Publicat: 23 01. 2020, 16:27

Ludovic Orban a afirmat, joi, că nu a ajuns la o concluzie după discuțiile purtate cu reprezentanții CSM pe tema pensiilor speciale. Premierul susține că va analiza cerințele magistraților privind stabilirea unei forme speciale de pensionare și va lua o decizie.

„Nu există nicio concluzie. Am ascultat toate punctele de vedere exprimate de reprezentanții CSM, perspectiva constituțională, argumentele pentru stabilirea unei forme speciale de pensionare, urmează să analizăm și să luăm o decizie”, a spus Ludovic Orban.

Șeful Executivului s-a întâlnic cu președintele CSM, Nicoleta Țînț, și  vicepreședintele Consiliului, Tatiana Toader.

„În cadrul discuțiilor au fost susținute argumentele CSM privind subiectul pensiei de serviciu a magistraților, cu referire la deciziile Curții Constituționale în materie și reglementările internaționale”, conform reprezentanților CSM.

Judecătorii, procurorii și personalul auxiliar din justiție au demarat ample acțiuni de protest din cauza posibilității eliminării pensiilor de serviciu.

În data de 28 ianuarie, Parlamentul va analiza posibilitatea abrogării pensiilor de serviciu în cazul magistraților și grefierilor. Comisia pentru muncă a Camerei Deputaților a emis deja un raport favorabil pentru abrogarea pensiilor speciale.