Lufthansa a acordat despăgubiri de 11,2 milioane de euro după tragedia avionului Germanwings

Publicat: 18 02. 2016, 16:00
Actualizat: 02 11. 2016, 07:14

11,2 milioane de euro a cheltuit compania Lufthansa pentru a acoperi o parte dintre despăgubirile acordate familiilor victimelor, avionului Germanwings.

144 de persoane și alți 6 membri ai echipajului au murit atunci, după ce avionul a fost direcționat către sol de către unul dintre piloți.

Astfel, conform cotidianului german Rheinische Post,  la scurt timp după tragedia aviatică compania Lufthansa a acordat despăgubiri în valoare de 8 milioane de euro, sumele fiind repartizate în mod egal pentru fiecare familie. Cei 66 de pasageri de cetățenie germană au primit ulterior suma de 6,2 milioane de euro, acordate în conformitate cu legislația germană.

Conform aceleiași surse, compania mama a Germanwings intenționează să acorde și alte despăgubiri, a căror valoare nu a fost însă estimată.

Tragedia s-a petrecut pe data de 24 martie 2015, după ce un avion aflat pe ruta Barcelona – Koln a fost direcționat deliberat către munții Alpi, de către copilotul Andreas Lubitz. Acesta a profitat de ieșirea pentru scurt timp a căpitanului de bord pentru a se închide în cabină și a înclina aeronavă spre o direcție de prăbușire.