MAE a activat celula de criză, ca urmare a exploziilor de la Bruxelles

Publicat: 22 03. 2016, 13:45

„Celula de Criză a MAE, activată de ministrul afacerilor externe urmare exploziilor produse în cursul zilei de astăzi în Bruxelles, coordonează prin mecanismele sale specifice misiunile diplomatice ale României din zonă (Misiunea diplomatică și Reprezentanța Permanentă a României la Bruxelles, precum și Misiunea diplomatică a României la Haga)”, potrivit unui comunicat de presă emis de MAE.

De asemenea, o echipă consulară mobilă din cadrul Celulei de Criza MAE este pregătită să se deplaseze de la București la Bruxelles pentru a acorda sprijin, dacă situația o va impune. Echipele consulare mobile ale ambasadelor României la Bruxelles și Haga au fost activate, mai anunță Ministerul.

„O echipa consulară mobilă a misiunii diplomatice române de la Haga s-a deplasat la Amsterdam și acordă asistență cetățenilor români aflați pe cursa Tarom București-Bruxelles, care a fost redirecționată către aeroportul din Amsterdam, unde a aterizat în condiții de siguranță”, potrivit sursei citate.

Celula de criza este în legătură permanentă cu reprezentații companiilor aeriene care efectuează zboruri către Bruxelles, mai precizează MAE.