MAE condamnă „atacurile teroriste” care au avut loc în apropierea gării centrale din Ankara

Publicat: 10 10. 2015, 14:10
Actualizat: 11 10. 2015, 11:05

„MAE transmite condoleanțe autorităților turce și poporului turc prieten, membrilor familiilor victimelor și întreaga sa compasiune persoanelor rănite. MAE își exprimă solidaritatea cu poporul turc în aceste momente dramatice”, se arată într-un comunicat al ministerului.

Totodată, MAE afirmă „deplina sa susținere” pentru eforturile autorităților turce în vederea combaterii oricăror manifestări de tip terorist.

Exploziile produse sâmbătă lângă gara centrală din Ankara s-au soldat cu cel puțin 30 de morți și 126 de răniți, a anunțat Ministerul turc de Interne, citat de agenția Anadolu în pagina electronică.

Potrivit corespondentului agenției Anadolu, numeroase cadavre și persoane rănite erau întinse pe jos, în fața gării de pe strada Hipodrum, unde oamenii începeau să se adune pentru a participa la un miting pentru pace.

Serviciile de urgență au sosit imediat la locul deflagrației, care s-a produs la ora locală 10.05 (10.05, ora României). Paramedicii acordau îngrijiri răniților la locul deflagrației, în timp ce un elicopter al poliției survola zona.

Numeroase pancarte și steaguri aduse pentru protest puteau fi văzute pe jos, iar mai mulți cetățeni au ajutat la urcarea răniților în ambulanțe și autocare pentru a fi transportați la spitale.

Exploziile au avut loc în timp ce numeroase persoane se adunaseră în fața gării pentru a participa la o manifestație în Piața Sihhiye, din apropiere. Participanții la miting, organizat de Confederația Sindicatelor din Sectorul Public (KESK) și mai multe ONG-uri, cereau încetarea conflictului dintre organizația teroristă PKK și statul turc.

Organizatorii au anulat mitingul, cerându-le participanților din alte orașe să se întoarcă la casele lor, relatează Hurriyet în ediția online. De asemenea, autoritățile au cerut oamenilor să doneze sânge pentru a ajuta răniții din spitale.