MAE, despre numirea lui Geoană în funcția de de secretar general adjunct al NATO: Un moment deosebit pentru apartenența României la Alianța Nord-Atlantică

Publicat: 17 07. 2019, 18:28

„Ministerul Afacerilor Externe salută numirea domnului Mircea Geoană ca Secretar General adjunct al NATO. Decizia Secretarului General constituie un moment deosebit pentru apartenența României la Alianța Nord-Atlantică. Preluarea acestei funcții de înaltă responsabilitate la nivel aliat, cea mai înaltă poziție ocupată de România în ierarhia NATO, confirmă experiența și calitățile profesionale ale candidatului român și reprezintă, totodată, o recunoaștere deosebită a rolului și contribuției semnificative ale României în cadrul NATO, la 15 ani de la aderarea la Alianța Nord-Atlantică”, au transmis reprezentanții MAE, printr-un comunicat de presă remis, miercuri, Mediafax.

MAE „își exprimă convingerea că numirea domnului Mircea Geoană în această importantă funcție va contribui la consolidarea în continuare a rolului și misiunii NATO de securitate și apărare colectivă a spațiului euro-atlantic, în folosul României, al tuturor statelor aliate și al cetățenilor lor”.

Secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, a anunțat miercuri numirea lui Mircea Geoană în funcția de adjunct al secretarului general al Alianței Nord-Atlantice.

Mircea Geoană o va înlocui pe Rose Gottemoeller, din Statele Unite, al cărei mandat începuse în octombrie 2016.