MAI: 321 de persoane evacuate, opt mai sunt blocate în autovehicule, trenuri sau gări

Publicat: 26 01. 2014, 12:00
Actualizat: 02 02. 2019, 15:44

Un număr de 321 de persoane au fost evacuate din mijloace de transport, 63 au fost salvate și 22 asistate medical, până duminică dimineață, când mai erau opt oameni blocați în autovehicule, trenuri sau gări, potrivit celui mai recent bilanț al Ministerului Afacerilor Interne.

Până la această oră, 321 de persoane au fost evacuate din mijloace de transport, alte 63 de persoane au fost salvate, acestora adăugându-li-se 22 de persoane asistate medical. La această oră, mai sunt blocate în trafic – în autovehicule, trenuri, gări etc., opt persoane, se arată în bilanțul emis la ora 9.00 de MAI.

Potrivit situației înregistrate în această dimineață, 48 de drumuri naționale și autostrăzi sunt închise de autorități sau au circulația restricționată. La nivel național, au mai fost închise de către autorități 63 de drumuri județene.

Din drumurile închise fac parte cele trei autostrăzi și 24 de drumuri naționale, potrivit ultimului raport al Centrului Infotrafic.

În condițiile ninsorilor viscolite din ultimele 24 de ore, peste 8.000 de angajați ai structurilor cu atribuții în gestionarea situațiilor de urgență continuă să acționeze pentru înlăturarea consecințelor fenomenelor meteorologice periculoase.

În această dimineață, peste 5.000 de cadre ale Ministerului Afacerilor Interne, alături de peste 2.500 de membrii ai comitetelor județene și locale, respectiv ai serviciilor voluntare pentru situații de urgență, acționau în județele aflate sub avertizările meteorologice.

Alături de aceștia acționau peste 1.300 de angajați din cadrul structurilor responsabile de gestionarea drumurilor județene și naționale, precum și cadre ale Ministerului Apărării Naționale și angajați ai Ministerului Sănătății.

În intervențiile pentru limitarea efectelor fenomenelor meteorologice periculoase erau implicate în această dimineață peste 2.500 de mijloace și utilaje, din care peste 985 aparțin structurilor Ministerului Afacerilor Interne, 950 celor responsabile de gestionarea stării drumurilor și 400 de utilaje ale comitetelor județene și locale, respectiv ale serviciilor voluntare pentru situații de urgență.

Acestora li se adaugă mijloacele tehnice ale Ministerului Apărării Naționale și Ministerului Sănătății.

Pentru evitarea situațiilor extreme ce pot pune în pericol viața și sănătatea celor implica-i – victime și salvatori deopotrivă, facem apel la persoanele aflate în zonele vizate de avertizările meteorologice să respecte indicațiile personalului ce acționează pentru limitarea efectelor acestor fenomene periculoase.

Capitala și 13 județe din sud-est se află sub cod portocaliu de viscol, în timp ce alte 14 județe din sudul, centrul și estul țării sunt sub avertizare de cod galben, până duminică seară.