MAI cere ajutorul Armatei pentru deblocarea drumurilor înzăpezite

Publicat: 09 12. 2012, 08:37
Actualizat: 10 07. 2016, 03:28

Ministerul Administrației și Internelor a cerut ajutorul Armatei pentru deblocarea drumurilor înzăpezite și a căilor de acces către secțiile de votare organizate pentru alegerile parlamentare 2012.

Ministrul Administrației și Internelor, Mircea Dușa, a cerut Ministerului Apărării Naționale să sprijine intervenția pe drumurile acoperite cu zăpadă, pentru deblocarea oamenilor și a drumurilor care duc spre secțiile de votare, a declarat, duminică, secretarul de stat din MAI Bogdan Tohăneanu.
Secretarul de stat din MAI pentru Relația cu Parlamentul și Guvernul, Bogdan Tohăneanu, a spus că au fost câteva probleme la deschiderea unor secții de votare, în special din vestul țării, unde membri ai unor secții nu au putut ajunge până la ora 7.00, din cauza ninsorii și a viscolului.
Tohăneanu a subliniat însă că procesul electoral se desfășoară în condiții normale raportat la nivelul întregii țării.
„Vremea nu este foarte blândă, astfel că se așteaptă să fie probleme”, a precizat Tohăneanu.
Secretarul de stat a mai spus că autoritățile locale au principala atribuție ca, împreună cu Poliția Rutieră, să creeze condițiile necesare pentru accesul populației la vot, să intervină pentru deblocarea drumurilor care dus spre secțiile de votare și, cel mai important, să intrervină în cazul în care sunt oameni blocați din cauza zăpezii.

În județele Timiș, Arad și Suceava mai multe secții de votare nu s-au deschis de la ora 7:00 așa cum era programat din cauza viscolului.

 Drumurile naționale DN 59C Jimbolia – Sânnicolau Mare și DN 6, în zona Cenad, din județul Timiș, precum și autostrada Arad – Timișoara sunt închise, duminică dimineață, din cauza ninsorii abundente și viscolului, pe aceste porțiuni de drum fiind utilaje de deszăpezire, potrivit CNADNR.