MAI: Circulația pe A1 a fost redeschisă

Publicat: 25 01. 2014, 11:01
Actualizat: 11 02. 2019, 10:40
Circulația pe autostrada A1 București - Pitești a fost redeschisă, în jurul orei 10.00, traficul rutier mai fiind închis, preventiv, în timpul nopții pe cinci drumuri naționale și 12 drumuri județene, informează Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

Circulația pe autostrada A1 București – Pitești a fost redeschisă, în jurul orei 10.00, traficul rutier mai fiind închis, preventiv, în timpul nopții pe cinci drumuri naționale și 12 drumuri județene, informează Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

Din datele centralizate la nivelului grupei operative, constituite în cadrul MAI, ca urmare a avertizărilor meteo, rezultă că până la acest moment nu au fost raportate la nivelul național probleme care să afecteze major desfășurarea activităților curente, mai informează ministerul.

În această dimineață se intervenea în 62 de localități din mai multe județe, pentru refacerea unor linii de electricitate afectate de viscol, potrivit informărilor primite de la Electrica.

Începând de vineri seară, la nivel național, au acționat în teren 4.500 de angajați ai MAI – polițiști, pompieri și jandarmi – cu 1.700 de mijloace auto.

La nivelul tuturor județelor aflate sub cod galben sau portocaliu, au fost activate grupele operative, constituite din reprezentanți ai inspectoratelor județene pentru situații de urgență, poliție, jandarmerie, poliției de frontieră.

Totodată, începând de vineri, la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, s-a constituit Grupa operativă pentru planificarea, organizarea și desfășurarea integrată a misiunilor structurilor MAI în situații de urgență generate de fenomene meteorologice periculoase.