Mai mult de jumătate dintre mărcile de rujuri conțin plumb

Publicat: 15 02. 2012, 10:36
Actualizat: 05 06. 2012, 00:09
Mai mult de jumătate din rujuri conțin plumb, iar unele produse ale unor mărci celebre, precum Cover Girl, L'Oreal și Christian Dior conțin mai mult plumb decât altele, potrivit unui studiu realizat de un grup american pentru protejarea drepturilor consumatorilor, informează Reuters.

Mai mult de jumătate din rujuri conțin plumb, iar unele produse ale unor mărci celebre, precum Cover Girl, L’Oreal și Christian Dior conțin mai mult plumb decât altele, potrivit unui studiu realizat de un grup american pentru protejarea drepturilor consumatorilor, informează Reuters.

Studiul realizat de Bodycote Testing Group în Santa Fe Spring, California, pentru Campaign for Safe Cosmetics, a scos la iveală faptul că 61% dintre cele 33 de mărci de rujuri testate conțin plumb la un nivel de 0,03 – 0,65 unități pe milion.

Rujul, ca și acadelele, este ingerat. Campaign for Safe Cosmetics, o coaliție de grupuri pentru protejarea mediului, a sănătății publice și a femeilor, spune că US Food and Drug Administration (FDA) nu a stabilit o limită a nivelului de plumb din compoziția rujurilor.

Mai multe știri pe www.mediafax.ro