Mai mult de zece criminali și traficanți, spânzurați în aceeași zi de autoritățile iraniene

Publicat: 15 02. 2012, 11:42
Actualizat: 20 07. 2012, 00:35
Autoritățile iraniene au spânzurat, miercuri, 13 persoane condamnate pentru crime și trafic de droguri, relatează Reuters citând presa iraniană, acestea fiind ultimele dintr-o serie de execuții, de când autoritățile au lansat, anul trecut, măsuri împotriva "comportamentului imoral".

Autoritățile iraniene au spânzurat, miercuri, 13 persoane condamnate pentru crime și trafic de droguri, relatează Reuters citând presa iraniană, acestea fiind ultimele dintr-o serie de execuții, de când autoritățile au lansat, anul trecut, măsuri împotriva "comportamentului imoral". Numeroasele execuții din ultimele luni au stârnit critici din partea unor grupuri din Uniunea Europeană care apără drepturile omului.

Opt persoane condamnate pentru crimă, inclusiv o femeie, au fost spânzurate, miercuri dimineață, în închisoarea Evin din Teheran, în timp ce trei traficanți de droguri au fost executați public în orașul sfânt Qom, informează agenția de știri ISNA. Doi alți traficanții de droguri au fost spânzurați în orașul din sud-estul țării Zahedan în provincia Sistan-Baluchestan.

Numărul de execuții în Iran, multe dintre acestea fiind publice, a crescut din luna iulie, când poliția a început lupta menită să reducă considerabil "comportamentul imoral". Reprezentanți ai Amnesty International au spus că Iranul se numără printre țările cu cele mai multe execuții din lume.

Mai multe știri pe www.mediafax.ro