Mai multe locuințe au fost inundate la Vaslui în urma ploilor torențiale

Publicat: 20 05. 2012, 21:43
Actualizat: 17 02. 2016, 04:05

 

Mai multe gospodării din localitățile vasluiene Negrești și Vulturești, un sector de drum național și un bloc din municipiul Vaslui au fost inundate în urma ploilor torențiale căzute în ultimele 24 de ore, în unele cazuri fiind nevoie de intervenția pompierilor pentru evacuarea apei.

Ploile torențiale căzute în județul Vaslui în ultimele 24 de ore au afectat șase locuințe din orașul Negrești și suburbia Parpanița, unde apa a inundat în special beciurile, precum și 10 gospodării din comuna Vulturești, torentele acoperind curțile și grădinile populației. Tot în această localitate, trei fântâni au fost colmatate, iar baza sportivă a fost avariată.

De asemenea, în cursul zilei de duminică, o porțiune de 150 metri de pe Drumul Național 15D Vaslui – Roman a fost acoperită cu apă la Negrești, un echipaj de la Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale intervenind în zonă.

„În urma sesizărilor făcute de autoritățile locale am intervenit cu autospeciale și motopompe pentru evacuarea apei din șase locații din Negrești, în zona de jos a orașului. Din fericire, nu s-a impus evacuarea de persoane sau bunuri din gospodăriile afectate de ploile torențiale”, a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Vaslui, Alina Poiană.

Tot în cursul zilei de duminică, echipajele ISU au intervenit pentru evacuarea apei din scara unui bloc din municipiul Vaslui, precum și din curtea caselor sociale din suburbia Rediu, unde apa a atins 50 de centimetri, pe o suprafață de 200 metri pătrați, punând în pericol structura de rezistență a locuințelor.