Mai multe minore dintr-un centru de plasament din Vaslui au fost obligate să se prostitueze pentru clienți străini

Publicat: 01 11. 2014, 15:04
Actualizat: 06 09. 2019, 09:36

Procurorii DIICOT susțin că Radu Duță, în vârstă de 42 de ani, a racolat mai multe minore cu vârste cuprinse între 15 și 17 ani și le-a obligat să întrețină relații sexuale contra cost.

„Inculpatul a racolat minore provenind în special din familii dezorganizate, parte dintre ele aflate în plasament maternal sau în Complexele de servicii comunitare – case de tip familial din municipiul Huși și orașul Negrești, județul Vaslui. Una dintre minorele racolate se afla internată în Centrul de Recuperare a Copilului cu Dizabilități din Huși”, susțin procurorii DIICOT.

Victimele erau cazate în locuința inculpatului și obligate să se prostitueze, întreținând raporturi sexuale, contra cost, cu clienți racolați tot de către inculpatul Duță Radu.

„Două dintre victimele minore identificate au fost oferite de către inculpat, în data de 22.10.2014, unor cetățeni de naționalitate bulgară, pentru a întreține cu aceștia raporturi sexuale, față de inculpat existând suspiciunea rezonabilă că a facilitat oferirea de droguri de risc victimelor”, se arată în comunicatul transmis de procurori.

Din probele adunate, reprezentanții DIICOT au dedus că activitatea infracțională desfășurată de inculpatul Duță Radu constituia singura sursă de venit a acestuia, după ce inculpatul s-a întors în țară din Franța, unde – conform propriei declarații – a executat o pedeapsă de 8 luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri.