Mai multe persoane rămase blocate în mașini în urma unei viituri, salvate de pompieri

Publicat: 13 10. 2015, 00:56

 

Potrivit primelor informații, mai multe persoane care au rămas blocate în 20 de mașini pe drumul județean 226, care leagă localitățile Corbu și Năvodari, au sunat la 112 și au solicitat intervenția pompierilor.

Oamenii au spus că au rămas blocați în autoturisme, în urma unei viituri provocate de o ploaie torențială.

Astfel, la fața locului s-au deplasat echipaje de pompieri de la Stația Midia și echipaje ale Serviciului Județean de Ambulanță Constanța.

Pompierii au scos, pe rând, pasagerii din mașini, fiind vorba despre 23 de persoane, între care și doi copii. Oamenii au fost duși la ambulanțele ajunse în zonă, unde au fost evaluați, iar cei care au avut nevoie au primit îngrijiri medicale.

Conform pompierilor, apa a măsurat aproximativ o jumătate de metru.

De asemenea, reprezentanții Primăriei Corbu au declarat că mai multe curți și dependințe ale caselor din comună au fost inundate, apa intrând în localitate dinspre mare.

La ora transmiterii acestei știri, polițiștii au restricționat traficul în zonă.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, județul Constanța, în zona localităților Sinoe, Istria, Săcele, Corbu, Luminița, se află începând cu ora 22.00 sub avertizare cod portocaliu de ploi.

„Se vor semnala ploi din care se vor cumula 30 – 40 litri pe metrul pătrat, intensificări ale vântului ce vor depăși la rafală 65 km/h”, se arată pe site-ul ANM, unde se precizează că, din date radar, în ultimele trei ore în zona menționată s-au cumulat peste 50 de litri pe metrul pătrat.