Mai mulți copii aflați în tabără la Băile Herculane au ajuns la spital din cauza unei toxiinfecții alimentare

Publicat: 07 08. 2015, 14:31

Cei 15 copii fac parte dintr-un grup de 70 de elevi din județele Prahova, Constanța și București care se aflau în tabără, fiind cazați la un hotel din stațiunea Băile Herculane.

Din spusele cadrelor medicale care au stat de vorbă cu profesorii însoțitori, vineri dimineață, grupul urma să meargă într-o drumeție pe Clisura Dunării, iar mai mulți copii au început să aibă simptome de toxiinfecție alimentară, astfel că s-au oprit cu autocarul la Orșova, unde au mers la Spitalul Municipal.

În total, 15 copii au fost consultați de medicii de la Orșova, după care au fost transferați cu mai multe ambulanțe la Spitalul Județean din Drobeta Turnu Severin.

„Sunt 15 copii care au ajuns cu trei ambulanțe. Este posibil să mai vină și alții. Sunt copii care provin din trei județe și care erau într-o tabără la Herculane. Aveau grețuri, vărsături, diaree, dureri abdominale. Nu putem spune care a fost cauza. Au fost inițial direcționați către Spitalul Municipal Orșova, unde li s-a acordat primul ajutor și apoi au fost transferați către Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean din Drobeta Turnu Severin. Starea lor este, în general, bună”, a declarat medicul Horia Ene de la Serviciul Județean de Ambulanță Mehedinți.

Copiii au fost internați la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean din Drobeta Turnu Severin.

La spital, profesorii insoțitori au refuzat să facă declarații cu privire la alimentele pe care le-au consumat elevii, iar autoritățile sanitare din Caraș Severin au deschis o anchetă pentru a stabili ce au mâncat copiii în tabără.