Mai mulți elevi dintr-un oraș tulcean au început școala într-o capelă mortuară, clădirea liceului fiind în renovare. Ce spune primarul despre această soluție

Publicat: 14 09. 2020, 22:15
Actualizat: 06 04. 2021, 15:54
Foto: Tulcea noastră

Mai mulți elevi ai unui liceu din orașul tulcean Isaccea vor învăța în perioada următoare într-o capelă mortuară, întrucât clădirea liceului este în renovare.

Lucrările de renovare ale liceului  Constantin Brătescu  din Isaccea au început în luna martie a acestui an, în timpul stării de urgență. Din nefericire, 6 luni nu au fost suficiente pentru muncitori, iar începutul de an școlar a prins autoritățile locale nepregătite.

Așadar, Consiliul de Administrație al liceului Constantin Brătescu împreună cu Asociația de Părinți au încercat să găsească soluții pentru ca elevii să participe la cursuri. Mai multe clase au fost distribuite să învețe în sala de sport, altele în atelierul școlar, printre bancurile de lucru și altele în capela mortuară a orașului tulcean.

În acest context, prefectul județului Tulcea, Cristian Iordan, susține că elevii nu pot participa la cursuri într-o capela mortuară, însă primarul orașului Isaccea, Anastase Moraru, îl contrazice, întrucât Asociația de Părinți și Consiliul de Administrație al liceului au aprobat această soluție provizorie.

Autoritățile speră că în două săptămâni vor fi funcționale primele 2 etaje ale liceului

Utilizarea unei aripi a Capelei mortuare drept sală de clasă a primit și binecuvântarea Parohiei Isaccea. Conform primarului, Capela mortuară a orașului funcționează într-o „o clădire nou nouță”, iar partea în care vor învăța elevii, care are acces separat, nu ar fi fost folosită niciodată pentru activități religioase.

Primarul a menționat că doar parterul Capelei este folosit pentru priveghiul persoanelor decedate.

Liceul Constantin Brătescu din orașul tulcean Isaccea este încadrat într-un proiect de reabilitare cu fonduri europene.

Autoritățile locale speră că în două săptămâni primele două etaje ale școlii să poată fi date în folosință.

Astăzi, 14 septembrie, trei milioane de copii au început școala în condiții special de pandemie. Dintre aceștia, 100.000 nu au venit la școală fizic, ci vor face școală de acasă, online, din cauza situației epidemiologice a localității respective.