Mai mulți români cer azil la granița SUA cu Mexic, susținând că Putin invadează România

Publicat: 13 05. 2022, 10:42
Sursă foto: profimedia

Din ce în ce mai mulți români ajung la granița dintre Statele Unite și Mexic, exploatând invazia Rusiei asupra Ucrainei, în speranța de a fi lăsați să intre în țară administrația președintelui Joe Biden, potrivit Breitbart News.

O serie de români, și chiar unii ruși, folosesc granița de sud, au spus surse, pentru a încerca să intre în rețeaua extinsă „Catch and Release” a lui Biden, unde cei care încearcă să treacă frontiera sunt reținuți pentru scurt timp înainte de a fi transportați cu autobuzul și avionul în interiorul SUA.

Sursele au spus că românii încearcă să ceară azil pretinzând că președintele rus Vladimir Putin le-a invadat țara. „O familie de șase membri a apărut săptămâna trecută, susținând că Putin invadează România”, a descris sursa pentru Breitbart News. „Se pare că sunt antrenați. Au pașapoarte și certificate de naștere, când de obicei migranții nu au nimic din toate astea la ei”, a mai precizat sursa

„Ei vor calea rapidă către imigrație”, a spus o altă sursă. Potrivit acesteia, cel puțin în ultimul an, din ce în ce mai mulți români au ajuns la graniță.

Rep. Darrell Issa (R-CA), care a condus o delegație republicană la graniță în urmă cu câteva săptămâni, a declarat pentru Breitbart News că „evident, nu există nicio teamă credibilă în România”.

De asemenea, Wall Street Journal raportează că brazilienii încearcă să folosească rețeaua Catch and Release a lui Biden creând „familii false” și folosind copiii ca tichete de masă în interiorul SUA.

„Copiii sunt o garanție că poți intra aici, parcă ar fi vize”, a spus un agent de trecere a frontierei care s-a reinstalat în Massachusetts.